Onsekiz Mart Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Denizüstü Rüzgar Enerji Derneği (DÜRED) tarafından, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ve Gemi İnşa Sanayiciler Birliği (GİSBİR) işbirliğiyle düzenleniyor.
Çanakkale'nin, Türkiye'nin rüzgar enerjisi potansiyeli yüksek illerinin başında geldiğine dikkat çekilen etkinliğin açılışında Çanakkale Valisi Ömer Toraman, dünya nüfusunun artışıyla birlikte enerji talebinin de arttığını vurguladı. Ülkemizin ekonomik büyüme hedeflerine ulaşabilmesi için üretimin artırılmasının önemini belirten Toraman, deniz üstü rüzgar enerjisinin bu sürece katkı sağlayacak önemli bir kaynak olduğunu ifade etti.
Çanakkale'nin, enerjideki potansiyelinin yanı sıra deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımları için de büyük fırsatlar sunduğunu dile getiren Vali Toraman, "Kıyı uzunluğumuz çok yüksek. Bu, deniz üstü rüzgar enerjisi alanında büyük bir atılım yapmamızı sağlayacak. Yatırımcılar için deniz üstü rüzgar enerjisi önemli bir çözüm sunuyor ve Türkiye, bu alandaki potansiyelini hızla hayata geçirerek enerji sektörüne önemli katkılar sağlayacak" dedi. Etkinlik, sektördeki gelişmeleri ele alarak deniz üstü rüzgar enerjisi alanında önemli bir adım atılmasını sağlayacak.